مطالعات سیاسی و اقتصادی خاورمیانه

مطالعات سیاسی و  اقتصادی خاورمیانه


نشست یمن

عربستان سعودی در چارچوب یک ائتلاف عربی از کشورهای عربی اکثریت سنی مصر،اردن،کویت،بحرین،قطر،سودان و امارات در 26 مارس 2015 عملیات موسوم به توفان قاطع را علیه یمن آغاز کرد.این تهاجم عربستان به منظور ایجاد یک دولت هم پیمان و دست نشانده در راستای منافع ایالات متحده صورت گرفته است.اقدامی که با انگیزه های مختلفی همچون نابودی جنبش مردمی و انقلابی یمن،اشراف بر تنگه استراتژیک باب المندب،هراس عربستان از گسترش انقلاب و دموکراسی به این کشور و رقابت های منطقه ای عربستان با ایران انجام شده است.

این در حالی است که با گذشت 8 ماه از این تهاجم ائتلاف و میلیاردها دلار هزینه و تلفات نظامی بالا ،نه تنها عربستان به اهداف خود نرسیده بلکه مناطقی همچون جیزان،عسیر و نجران که در جنگ 1930 تحت اشغال خود قرار داده بود در این جنگ از دست داد .از طرفی هم این ائتلاف به دلیل کشتار بسیاری از مردم غیر نظامی یمن و اقدامات ناقض حقوق بشر تحت فشار است.

لذا عربستان سعودی با توجه به فرسایشی شدن جنگ و عدم تحقق اهداف مورد نظر خود،با بهره گیری از راهکارهای دیپلماتیک و برقراری مذاکرات صلح،در حال حاظر خواهان آن است که آبرومندانه از یمن خارج شود.

البته خروج عربستان از یمن به این معنا نیست که عربستان به چنین رفتارهای جنگ طلبانه و تنش زا در آینده اقدام نکند بلکه به عقیده من تا زمانی که مهمترین منابع درآمدهای عربستان از نفت تأمین می شود احتمال شکل گیری حکومت دموکراتیک و مردمی در این کشور ضعیف است و به همین دلیل تهاجم عربستان در آینده هم به کشورهای دیگر خاورمیانه ادامه خواهد داشت.



موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۴/۰۹/۲۵
عبدالکریم فیروزکلائی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی