مطالعات سیاسی و اقتصادی خاورمیانه

مطالعات سیاسی و  اقتصادی خاورمیانه

خبرگزاری فارس: سابقه دیرینه همکاری اسرائیل با عربستان در جنگ علیه یمن

«حسن علی وولد جمیل» نویسنده یمنی با ارسال یادداشتی برای خبرگزاری فارس به شرح و بیان شواهد همکاری عمیق رژیم صهیونیستی با متحد سعودی خود در جنگ علیه ملت بی‌گناه یمن پرداخت، متن کامل این یادداشت در زیر آمده است:

منابع آگاه و موثق وابسته به فرماندهی جنبش اعتراضی «الحراک» در جنوب یمن به تازگی برای اولین بار خبر دادند یک هواپیما باری از نوع بوئینگ 767 اسرائیل سلاح و تجهیزات نظامی و مهمات پیشرفته از تل آویو به پایگاه العند در استان لحج در جنوب یمن در 60 کیلومتری شمال عدن منتقل کرد.

این کمک‌ها برای طرفداران منصور هادی و شبه نظامیان جنبش الاصلاح و نیروهای ائتلاف سعودی-خلیجی و مزدوران آن فرستاده شده تا جبهه جدیدی را علیه ارتش یمن و کمیته‌های مردمی و انصار الله گشوده و زمینه تجزیه یمن را فراهم کنند.

پیش از این هم منابع یمنی خبر دادند، یک فروند هواپیمای بویینگ 747 نیروی هوایی رژیم اسرائیل حامل اسلحه، موشک و سایر تجهیزات برای کمک به ائتلاف عربی به رهبری ریاض در جنگ علیه یمن در پایگاه خمیس مشیط در منطقه عسیر عربستان فرود آمد.

همکاری عربستان و اسرائیل در جنگ علیه «یمن خوشبخت ما» حکایت‌هایی دارد که سابقه آن به قبل از تاسیس جمهوری یمن و طی جنگ ششم صعده یا زمین سوخته (اگوست 2009 تا فوریه 2010) علیه الحوثی‌ها در اوایل حکومت علی عبدالله صالح بازمی‌گردد زمانی که با سیطره الحوثی‌ها بر 46 منطقه از خاک عربستان سعودی، هواپیماهای اسرائیل صعده را بمباران کردند.

این قضیه را مجله روابط خارجی «فارین افرز» آمریکا که از شورای روابط خارجی این کشور صادر می‌شود به نقل از کتابی نقل کرده که به زودی با عنوان تاریخ بین المللی جنگ داخلی یمن از سال 1962 تا 68 چاپ می‌شود، نویسنده این کتاب یک پژوهشگر آمریکایی دارای مدرک دکتری از دانشگاه هاروارد آمریکا است که در مرکز مطالعات خاورمیانه کراون مشغول کار است.

اسرائیل پیش از این نیز در جریان جنگ داخلی 1962- 1965 با عربستان سعودی و اردن برای حفظ خاندان پادشاهی یمن در مقابل ملی‌گرایان یمنی اقدام کرده بود.

در هر حال امروز هواپیماهای اسرائیل به طور مرتب از جزایر اریتره سلاح و تجهیزات نظامی به پایگاه «الملک خالد» در خمیس مشیط عربستان می‌فرستند؛ پایگاهی که در شانزدهم خرداد ماه گذشته «محمد بن أحمد الشعلان»، فرمانده نیروی هوایی عربستان به همراه بیش از پنچاه نظامی سعودی و بیست کارشناس اسرائیلی در حمله نیروهای یمنی به آن به هلاکت رسیدند.

این خبر را پایگاه خبری دبکا فایل اسرائیل که نزدیک به سرویس جاسوسی موساد اسرائیل است، فاش کرد و گفت: فرمانده نیروی هوایی عربستان در حمله ششم ژوئن الحوثی‌ها به این پایگاه  که با یک فروند موشک اسکاد و ده‌ها موشک دیگر از نوع (النجم الثاقب، ستاره درخشان) صورت گرفت، کشته شد و  ضمن به بار آمدن خرابی‌های سنگین به این پایگاه، یک هواپیمای جنگی حامل بمب نیز در آنجا منفجر شد.

پایگاه خبری آمریکایی «ویترانس تودی»(Veterans Today) نیز این خبر را تایید کرد و افزود: شمار نظامیان کشته شده سعودی در این حمله نیروهای یمنی 63 تن بوده علاوه بر اینکه ده‌ها نظامی اسرائیلی زخمی در این حمله فورا به بیمارستان نظامی اسرائیل در تل آویو منتقل شدند.

در مارس گذشته پایگاه خبری اسرائیلی «دیلی» نیز به نقل از «دان حالوتس»، فرمانده نیروی هوایی اسرائیل خبر داد: اسرائیل با چهار هواپیمای مدرن در عملیات طوفان قاطع حضور دارد وی همچنین فاش کرد عربستان اخیرا یک عملیات هوایی انتحاری علیه اسرائیل را ناکام گذاشت.

«تسوی بارئیل» کارشناس امور عربی اسرائیل نیز به اهمیت بزرگ همکاری تل آویو با ریاض در جنگ علیه یمن اشاره کرد و گفت: سلطه بر یمن دروازه ورود به باب المندب است که گذرگاه آبی مهمی برای اسرائیل شمرده می‌شود.

«الکس ویشمن» تحلیلگر نظامی روزنامه یدیعوت آحارونوت نیز نوشت: جنگ عربستان علیه یمن به نفع اسرائیل است و فرصتی گرانبها برای تضمین امنیت اسرائیل است، بنابراین باید از آن حمایت شود اما «رؤوفین بارکو»، مستشرق یهودی نیز به صراحت گفت: درگیری‌های خونین در یمن می‌تواند فرصتی برای ورود مخفیانه اسرائیل به نقشه‌های ژئو استراتژیک کشورهای منطقه باشد.

کانال 10 تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز به این همکاری اعتراف کرده و گفت: اسرائیل افسران خود را برای کمک به عربستان در جنگ علیه یمن می‌فرستد و الحوثی‌ها هم اسناد موثقی درباره همکاری اسرائیل با سعودی‌ها در سفارت عربستان در صنعا یافته‌اند که شامل نقشه‌های آمریکا و اسرائیل برای ایجاد پایگاه نظامی در باب المندب با هدف حمایت از منافع آنها در منطقه است، این شبکه تلویزیونی اسرائیل فاش کرد عربستان خواستار سلاح‌های پیشرفته از اسرائیل برای جنگ در یمن شده است.

پایگاه آمریکایی «Veterans Today» نیز در گزارشی با ارائه اسناد و شواهد علمی به نقل از «گوردون داو»، کارشناس آمریکایی نوشت» یک هواپیمای اسرائیلی با آرم نیروی هوایی عربستان در بیستم ماه مه گذشته یک بمب نوترونی در ارتفاعات نقم در استان صنعا یمن فرو ریخت، این بمب مثل دیگر بمب‌های معمولی که حدودا 2 کیلوگرم وزن دارند نبود بلکه بسیار بزرگ‌تر بود که از جمله تسلیحات بسیار پیشرفته و کشنده محسوب می‌شود.

گوردون داو که یک نظامی کهنه کار در نیروی دریایی آمریکاست در جنگ ویتنام هم حضور داشته و از آنجایی که یکی از بزرگ‌ترین کارشناسان حوزه اطلاعات جهانی و تسلیحات هسته‌ای است دیپلماتی معتمد و مقبول شمرده می‌شود، وی بزرگ‌ترین سازمان در سرویس اطلاعات خصوصی در جهان را مدیریت می‌کند کما اینکه مشاور برخی دولت‌ها در خصوص مسائل امنیتی است.

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۴/۰۹/۱۰
عبدالکریم فیروزکلائی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی