مطالعات سیاسی و اقتصادی خاورمیانه

مطالعات سیاسی و  اقتصادی خاورمیانه


ایران هدف اصلی عربستان در سال ۲۰۱۵ خواهد بود

28آگوست ۲۰۱۸، برایر با ششم شهریور ۱۳۹۷ خورشیدی، تاریخی است که عربستان با ادامه وضع موجود دچار ورشکستگی خواهد شد. این دست کم تاریخی است که بر اساس یک مدل از ذخایر کشورهای غنی نفتی، تولید نفت خام و بهای نفت به دست آمده است.
به گزارش گروه ترجمه نکونیوز، اگر قیمت نفت در محدوده ۴۰ دلار باقی بماند، متحد امریکا در خاور میانه در این تاریخ دیگر پولی در بساط نخواهد داشت. البته واضح است که این پیش بینی عوامل متغیره دیگر در سیاست های پولی و مالی را لحاظ نکرده است. اما با این وجود تمرینی است برای درک بهتر اهمیت قیمت نفت و دلیل علاقه امریکا به بالا رفتن قیمت آن.
در صورت عدم بازگشت قیمت ها در بازار نفت، کشورها با کسری های شدید بودجه ای و افزایش بی ثباتی سیاسی در سال های پیش رو مواجه خواهند شد. کشورهای کوچک ثروتمند مانند قطر و کویت احتمالا ذخایر پولی کافی برای تحمل طولانی مدت این بحران را دارند اما کشورهای فقیرتر اوپک مانند لیبی، عراق و نیجریه در وضعیت انفجاری بالقوه قرار دارند. در میانه این کشورها عربستان سعودی قرار دارد که در حال حاضر کشوری ثروتمند محسوب می شود. ۹۰ درصد صادرات و ۸۰ درصد مجموع درآمد این کشور از نفت خام است.
مؤسسات پژوهشی پیش بینی کرده اند در صورت ادامه عرضه بیش از حد در بازار، نظم کنونی به خطر خواهد افتاد. اما با این وجود عربستان از سایر اعضای اوپک خواسته است صبر پیشه کنند و سطح فعلی تولید را حفظ نمایند تا بدین ترتیب رقبای خود مانند روسیه و امریکا را از بازار خارج کنند. اما به نظر می رسد این استراتژی موفق نبوده است چرا که علی رغم کاهش حفاری ها در امریکا، تولید چاه های موجود افزایش یافته است.
آزانس پولی عربستان سعودی اعلام کرده است که به نظر می رسد تولیدکنندگان خارج از اوپک آن چنان که انتظار می رفت به کاهش قیمت نفت پاسخ نداده اند و برای تحقق هدف باید صبر بیشتری به خرج داد و با تولید پایدار در سطح فعلی منتظر افزایش تقاضا ماند. به بیان دیگر به ادامه عرضه و فروش نفت به قیمت پایین تر از قیمت تمام شده یعنی قیمتی که سعودی ها برای تحقق بودجه خود نیاز دارند، بپردازند.
ذخایر نفتی عربستان سعودی ۲۷۰ میلیارد بشکه برآورد شده است و این یعنی با سطح تولید فعلی به میزان ۱۰ میلیون بشکه در روز این کشور می تواند تا هفتاد و پنج سال آینده به این روند عرضه ادامه دهد. اما با قیمت ۴۰ دلاری فعلی آنها بسیار زودتر پول نقد در دسترس خود را از دست خواهند داد.
بر اساس مدل Big Crunch این کشور ممکن است تا پایان سال ۲۰۱۸ تمام ذخیره ۶۵۵ میلیارد دلاری خود را از دست بدهد. پژوهشگران Barclays هم با احتساب قیمت ۵۰ دلار برای برنت، پیش بینی مشابهی داشته اند و در گزارش خود اعلام کرده اند: «صرف نظر از متغیرهای مالی و فرض عدم فروش اوراق قرضه، ذخایر دولت عربستان سعودی تا سال ۲۰۱۹ مستهلک می گردد.»
حتی قیمت ۶۰ دلاری برای نفت هم استهلاک ذخایر پولی عربستان را متوقف نخواهد کرد مگر آنکه هزینه های خود را کاهش دهد. سعودی ها تاکنون مجبور شده اند ۱۰۲ میلیارد دلار از هزینه های سرمایه ای خود را کاهش دهند و سال گذشته نیز ۴ میلیارد دلار اوراق قرضه به فروش رساندند. با این وجود هنوز هزینه های عمومی بسیار بالا است و این کشور مانند دیگر کشورهای خاور میانه برای فرونشاندن آتش بهار عربی مجبور به افزایش این هزینه ها شده است.
مترجم: نعیم نوربخش - نکونیوز
منبع: CNBC

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۴/۰۷/۲۶
عبدالکریم فیروزکلائی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی