با مخوف ترین تسلیحات ایرانی آشنا شوید
1.فاتح 313 نشانگر پیشرفت چشمگیر موشکهای بالستیک ایران است
یک پایگاه تحلیلی فعال در زمینه امور دفاعی و نظامی با اشاره به رونمایی از موشک نقطهزن «فاتح 313»، نوشته است که اگر مشخصات اعلامی ایران در مورد این موشک درست باشد، باید آن را نشانه پیشرفت چشمگیر برنامه موشکهای بالستیک ایران دانست.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، پایگاه تحلیلی «آی اچ اس جینز»، از موسسات برجسته در زمینه بررسی پیشرفتهای نظامی در جهان، رونمایی از موشک «فاتح 313» را نشانگر پیشرفت قابل توجه برنامه موشکی ایران دانسته است.
این پایگاه انگلیسی نوشته است: «اگر موشک بالستیک فاتح 313، آنطور که ادعا شده، 500 کیلومتر برد داشته باشد، بدان معنی است که برنامه موشکهای بالستیک ایران پیشرفت چشمگیری کرده است.»
خانواده موشکهای فاتح جزو دقیقترین موشکهای ایرانی هستند که مدل 110 آن در چند نسل مختلف در سالهای قبل ساخته و تحویل نیروهای مسلح شده است.
به نوشته آیاچاس جینز، نسل اول موشکهای فاتح با برد 200 کیلومتر طراحی شد و در مراحل بعدی به 250 و 300 کیلومتر افزایش یافت.
در طراحی موشک نقطهزن فاتح 313 که نوع جدیدی از موشک جدید فاتح به شمار میرود علاوه بر سبکسازی بدنه، نسل پیشرفتهای از پیشرانههای سوخت جامد، مرکب و سنسور که با دانش بومی طراحی شده نیز به کار گرفته شده است.
با توجه به آزمایشهای موفق موشک نقطهزن فاتح 313 تولید انبوه این محصول در دستور کار وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح قرار گرفته است.
با تولید این موشک، ایران به جمع انگشتشمار کشورهای صاحب موشک با سوخت جامد، مرکب و نقطهزن با برد 500 کیلومتر پیوست.
2. ماهی نهنگخوار برای اولین بار نمایش داده میشود
دریادار فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه میگوید از سال 85 که سپاه یک «موشک خاص» را در حوزه دریایی تست کرد، هیچ خبری به اندازه آن بازتاب خارجی نداشته است.
وی میافزاید: «ویژگی این موشک طوری است که حتی دانشمندان خودمان هم باور نمیکردند موشک بتواند چنین عملکردی داشته باشد.»
این موشک، سریعترین موشک زیرآبی جهان بود که در ایران به نام حوت شناخته میشود.
این موشک یک تُنی که به «ماهی نهنگخوار» نیز معروف است، مرگبارترین سلاح دریایی برای مقابله با انواع شناورهای بزرگ بوده و با شلیک این موشک از روی ناو، ناوچه و زیردریایی، هیچ راهی برای فرار از آن وجود نخواهد داشت.
در واقع در شلیک اژدرها به دلیل قوانین فیزیک و اصطکاکی که موشک با آب پیدا میکند، نهایتا سرعت 25 تا 30 متر بر ثانیه است اما در موشک زیرآبی حوت این مشکل وجود ندارد.
نوک دماغه موشک حوت، یک سامانه حبابساز وجود دارد که با تولید انبوه حباب، موشک در لایهای از هوا در زیر آب حرکت کرده و همین امر سرعت آن را به 4 برابر اژدرهای معمولی یعنی حدود «100 متر بر ثانیه» میرساند.
فناوری این موشک تنها در اختیار 2 کشور ایران و روسیه است و جمهوری اسلامی ایران این توانایی را دارد که آن رادر داخل تولید کند.(خبرگزاری فارس)
3.شاهد
129انحصار آمریکا را در تکنولوژی جدید پهپادی را شکست
طراحی
و ساخت این نوع پرنده بدون سرنشین تا کنون در انحصار امریکا بود اما از این پس
ایران نیز با تلاش متخصصان نیروی هوافضای سپاه از فناوری ساخت این نوع پهپاد
قدرتمند با نام شاهد 129 برخوردار شد.
این
پهپاد رزمی که از تکنولوژی بومی و کاملا ایرانی برخوردار است می تواند سربازی قدرتمند
برای دفاع از مرزهای آبی، خاکی و هوایی ایران اسلامی باشد.
شاهد
129 توانایی حمل همزمان 8 بمب یا موشک
سدید ساخت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را دارد و برای اهداف ثابت و متحرک طراحی
شده است.
دقت
در هدفگیری با شعاع عملیاتی 1700 کیلومتر و 24 ساعت مداومت پروازی با یک بار سوخت
گیری از ویژگی های این پهپاد رزمی ایرانی است و هر فرودگاهی می تواند محل نشست و
برخاست شاهد 129 باشد.
سقف
پروازی این پهپاد 24 هزار پا است که با ایستگاههای کنترل قابل حمل زمینی در ارتباط
بوده و می تواند با هزینه بسیار پایین دفاع از میهن اسلامی را به دست گیرد.
از
آنجا که هزینه هر ساعت پرواز برای پهپادهای رزمی ده هزار دلار می باشد این پهپاد
می تواند با هزینه صد هزار تومان در هر ساعت در آسمان ایران بدرخشد.
شاهد
129 قدرت مراقبت از شعاع 200 کیلومتری
خود را دارد و می توان از این پرنده بدون سرنشین در مقابله با اشرار، تروریست ها،
کشف و شناسایی مرزهای آبی، خاکی، مسائل زیست محیطی، نقشه برداری و تهیه عکس های
هوایی نیز استفاده کرد.
دستور
تولید انبوه شاهد 129 با حضور فرمانده کل سپاه در محل ساخت این پهپاد صادر شد.(همشهری آنلاین)
4.سامانه ی پدافند موشکی باور ۳۷۳
رویکرد نیروی پدافند هوایی ایران طراحی و پیاده سازی سامانه های دوربرد می باشد و آن سامانه پدافند هوایی موشکی باور ۳۷۳ است . بعد از ماجرای s300 در سال ۲۰۱۰ مسئولان از سامانه ی مشابه s300 یعنی باور ۳۷۳ پرده برداشتند. اطلاعات زیادی در رابطه با موشکهای سامانه ی باور ۳۷۳ فاش نشده است ولی برخی از ویژگی های این سامانه بدین صورت است :
همانند s300 توانایی رهگیری و درگیری با اهداف متنوع را دارد . باور ۳۷۳ علاوه بر درگیری با اهداف ایرودینامیکی (هواپیماها) می تواند با موشک های بالستیک و کروز و هم چنین سایر موشک ها را داشته باشد .هم چنین قابلیت درگیری با اهداف با سطخ مقطع راداری پایین در این سامانه مورد توجه قرار گرفته است . تمام اجزاء باور ۳۷۳ از رادار گرفته تا موشکهای آن در بخش های نظامی و دانشگاهی کشور انجام شده است این سامانه قرار بود تا پایان سال ۱۳۹۴ بطور رسمی در کشور عملیاتی شود هم چنین در این سامانه قرار است تا از ۲ نوع یا ۳ نوع موشک در برد های مختلف استفاده شود .(زوم تک)
اولین موشک «باور ۳۷۳» شلیک شد/ انهدام پهپاد اسرائیلی در ارتفاع ۳ هزار و ۷۰۰ متری
به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس، امیر فرزاد اسماعیلی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء(ص) گفت: پهپاد جاسوسی اسرائیل که یکی از بالاترین تکنولوژی های آنها بود، در ارتفاع 3هزار و 700 متری منهدم شد.
وی با اشاره به هماهنگی ارتش و سپاه در این عملیات اظهار داشت: این پهپاد تنها با شلیک یک تیر موشک منهدم شد که اینها در صورت اشتباه می توانست حتی برای هواپیماهای کشوری که در این کریدور و کریدورهای اطراف در حال پرواز بودند، ایجاد خطر کند.
اسماعیلی تصریح کرد: ما اجازه دادیم تا این پهپاد به داخل بیاید و 43 دقیقه آن را رهگیری کردیم چون نمی خواستیم اتفاق ناگواری برای پرواز های کشوریمان بیفتد چراکه در روزهای اخیر بنا بر اعلام ایکائو، به دلیل امن بودن آسمان ایران، این پروازها به 3 برابر رسیده است.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی افزود: در طول مدتی که ما این پهپاد را رهگیری کرده بودم، خود آن متوجه نشده بود والا شاید تصمیم بر فرار می گرفت و یا خودش را منفجر می کرد. اما یگان پدافند هوایی مستقر در نطنز که نزدیک تر بود، توانست در یک اقدام بدون نقص و بدون اینکه مشکلی برای دیگر پروازها بوجود بیاید، آن را منهدم کند.
وی با تاکید بر اینکه ما از قبل اطلاعات این پهپاد را داشتیم حضور آن در دیگر کشورها را رصد کرده و برای مقابله با آن آماده بودیم، گفت: ما اجازه دادیم این پهپاد به منطقه مورد نظر برسد چون اگر لب مرز منهدم می شد، امکان داشت لاشه آن و اطلاعات دوربین آن گیر ما نیفتد.
اسماعیلی گفت: این پهپاد دارای دو دوربین جلونگر و پهلونگر بود که متناسب با اقدامات جاسوسی است.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی گفت: رادار بُرد بلند و استراتژیک شهاب در کشف و شناسایی این پهپاد نقش داشت.
وی با بیان اینکه بیش از 80درصد این پهپاد بر اثر شلیک موشک از بین رفته است، تصریح کرد: تیم اطلاعات نیروهای مسلح 48 ساعت پس از سقوط این پهپاد توانستند اطلاعات خوبی از آن به دست بیاورند.