به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «ایگور کاباردین» تحلیلگر ارشد روس در مسائل بینالملل در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری روسی «توپوار» در تحلیل استراتژی ایالاتمتحده آمریکا تصریح کرد که هدف آمریکا از جنگهای منطقه، تصرف منابع کل جهان از جمله روسیه است.
کاباردین گفت: جنگ هیبریدی یا ترکیبی یک پدیده بسیار عجیب است که ترکشهای آن از شن ریزههای سوریه و عراق، از کوههای افغانستان و از دشتهای اوکراین به کل جهان سرایت میکند. میان افراطگرایی در خاورمیانه و تحولات اوکراین و همچنین تروریسم در آسیای مرکزی یک وجه مشترک وجود دارد. تحولات در مناطق بحرانخیز جهان از سوی آمریکا مدیریت میشوند.
وی افزود: «هدف نهایی آمریکا تسلط بر سوریه و خاورمیانه یا بهطور خاص اوکراین نیست، بلکه استراتژی آمریکا تسخیر منابع کل جهان منجمله فدراسیون روسیه است تا بدین منظور سقوط مالی خود را چندید دهه به تعویق اندازد. به گفته پوتین روسیه از رژیم بشار اسد حمایت میکند اما در هیچگونه عملیات نظامی نه در خاک سوریه و نه در خاک دیگر کشورها شرکت نمیکند... دستیابی به پیروزی در جنگ داخلی سوریه مستلزم حضور حداقل 100 هزار نظامی خارج است. اقدامات نظامی کرملین تنها برای کمک به بشار اسد بهمنظور جلوگیری از رسوخ گروههای تروریستی و افراطگرا به روسیه است. دولت سوریه در حال حاضر تنها به کمک ایران، حزبالله و روسیه پابرجا ماند و ازآنجاکه شمار شبهنظامیان تروریستی در حال افزایش است، کنترل و مدیریت بحران دشوارتر میشود. اگرچه شمار روزافزون پناهندگان سوری را نیز باید اضافه کرد».
از دیدگاه کاباردین، شرایط در سوریه بسیار پیچیده شده است و چرخش داعش به سمت عربستان، کابوسی برای آل سعود است که اکنون حمله به یمن را نیز رهبری میکنند. ظهور داعش در شمال عربستان بهمنزله پایان امپراتوری آل سعود مروج مکتب افراطگرایی است. تسخیر شهر قندوز در افغانستان را میتوان سرآغاز گسترش اسلامگرایی در آسیای مرکزی خواند. این روند بسیار سریع نیست اما بسیار بیرحم است و حتی اگر دولت افغانستان موفق به آزادسازی قندوز شود و این شهر را از چنگ طالبان درآورد بازهم چیزی تغییر نمیکند چون اسلامگرایی افراطی در اکثر نقاط آسیای مرکزی ریشه دوانیده است. بنابراین با توجه به جایگاه و شمار گروههای افراطگرا در آسیای مرکزی و قفقاز، در صورت شکست اسد و پیروزی داعش و بهتبع آن نفوذ گسترده داعش در کشورهای منطقه، این منطقه که در حقیقت حیاطخلوت و پاشنه آشیل روسیه میباشد به بزرگترین تهدید علیه امنیت و ثبات روسیه مبدل میگردد و در صورت عدم همراهی با ایران و چین، کار برای روسیه بسیار دشوار خواهد شد.
تحلیلگر برجسته روس در پایان میگوید: «هدف آمریکا در منطقه خاورمیانه و فضای پسا شوروی بازسازی فضای سیاسی حاکم بر کشورها، تخریب مرزهای بین دولتی و ترسیم مرزهای جدید در راستای منافع ملی خود است. کاخ سفید در خاورمیانه از هرگونه پیشرفت و توسعه رقبای بالقوه خود جلوگیری خواهد کرد. ثبات و امنیت در خاورمیانه موجب میشود برخی از کشورهای منطقه به ابرقدرت منطقهای تبدیل شوند که این تهدیدی علیه منافع آمریکا است و واشنگتن شدیداً مخالف این مهم است.
افزون بر این، آمریکاییها از طریق خاورمیانه یعنی با شکست اسد و کشتن نظامیان روسیه در سوریه میتوانند ضربه مهلکی به پوتین که عنصر اتصال ثبات سیاسی است وارد کنند. اما پوتین با حمایت بیوقفه از اسد نشان داده است که از موضع خود دست نمیکشد. سیاست ضد روسی آمریکا در اوکراین و افغانستان که هدف آن بیثبات کردن روسیه است اکنون در سوریه دنبال میشود و مقامات آمریکایی منجمله جان کری علناً اعلام کردند که روسیه باید منتظر سقوط هواپیماهای خود در سوریه باشد. اما نقشههای آمریکا هیچکدام عملی نشد. شکست آمریکا در افغانستان، عراق، لیبی و در سوریه مؤید این ادعا است. بنابراین موضع روسیه در قبال سوریه غیرقابل تغییر است».