به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، روزنامه روسی «وزگلاد» در تحلیل حضور نظامیان روسیه در سوریه و اهداف استراتژیک کرملین در این کشور نوشت: در اوایل سپتامبر سال جاری میلادی تشدید حضور نظامی روسیه در سوریه توجه بسیاری از رسانهها را به خود جلب کرد به نحویکه جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در گفتگوی تلفنی با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در خصوص افزایش نظامیان روسیه و در سوریه ابراز نگرانی کرد و گسترش نفوذ گروه تروریستی داعش را دلیل نگرانی خود خواند.
روزنامه وزگلاد تصریح کرد، اکنون چهار سال است که سوریه در طوفان افراطگرایی و حملات گروههای تروریستی تحت حمایت غرب و آمریکا بسر میبرد و عملاً این کشور به جولانگاه گروههای تروریستی و تندرو تبدیلشده است. جای بسی تعجب است که چگونه ائتلاف ضد داعش که بیش از 60 کشور جهان به رهبری آمریکا در چارچوب آن علیه گروههای تروریستی در قلمرو سوریه میجنگند تاکنون نتوانستند جلوی پیشرویهای داعش را بگیرند. درواقع ائتلاف ضد داعش نهتنها اشغال سرزمینهای عراق و سوریه توسط داعش را متوقف نکرد، بلکه حضور تروریستها و گروههای افراطگرا را نیز در سوریه شدت بخشید و ائتلاف علناً مسیر خود را گمکرده است. از این رو روسیه با ارائه کمکهای بشردوستانه و بنا به درخواست دولت سوریه، با ارائه کمکهای تسلیحاتی بهگونهای سعی کرده است از افزایش تنش در سوریه جلوگیری کند، اما تشدید نفوذ گروههای تروریستی از جمله داعش که در اصل از سوی آمریکا و غرب تجهیز میشوند عرصه را بر بشار اسد تنگ کرده است سببساز حضور نظامی روسیه در سوریه بهمنظور خنثی کردن تهدیدات امنیتی علیه کرملین شده است.
روزنامه روسی در ادامه گزارش خود نوشت: «ولادیمیر پوتین در مصاحبههای مختلفی عنوان کرده است که هدف اصلی روسیه از اعزام نظامیان روسی به سوریه، جلوگیری از گسترش نفوذ داعش در آسیای مرکزی و قفقاز و بهتبع آن در روسیه است. پوتین خاطرنشان کرده است که اکنون بیش از 2000 شبهنظامی از کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز و حتی از روسیه در صفوف گروههای تروریستی در سوریه در حال جنگ هستند که برگشت این افراد افراطی خطرناک به میهنشان تهدیدی جدی علیه ثبات و امنیت روسیه به شمار میرود. بنابراین کرملین ترجیح میدهد در سوریه که سرچشمه تروریستها است با آنها بجنگد تا از یکسو ثبات و امنیت را به سوریه برگرداند و از دیگر سو تهدیدات امنیتی خود را ریشهکن کند. تلاشهای آمریکا و غرب برای کنار زدن بشار اسد رئیس جمهور سوریه بهمنظور حلوفصل بحران سوریه اشتباهی راهبردی است، چراکه گروه تروریستی داعش گزینه جایگزین ایالاتمتحده است که در این صورت خاورمیانه و بهتبع آن کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز و روسیه به ویروس داعشی آلوده خواهند شد».
روزنامه روسی در تحلیل حضور نظامی روسیه تشریح کرد، در حال حاضر 60 درصد از مناطق سوریه تحت تصرف داعش، جبهه النصره و یا دیگر گروههای تروریستی تحت حمایت ایالاتمتحده هست و این سؤال مطرح میشود از زمان تشکیل ائتلاف ضد داعش در سوریه و عراق، چند درصد از سرزمینهای اشغالی این کشورها آزادشدهاند؟ بر این مبنا، روسیه افزایش حضور نظامی خود را در سوریه از طریق ارسال کمکهای بشردوستانه و تسلیحاتی و همچنین اعزام مشاوران نظامی لازم و ضروری میداند.
درواقع، تشدید حضور نظامی کرملین در سوریه، نتیجه ناکارآمدی و بیکفایتی ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا است. افزون بر این منطقه خاورمیانه از نقطه نظر منافع ملی برای روسیه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و روسیه فقط با اتکا به ارتش سوریه میتواند گروههای تروریستی را نابود کند. میان «پیروزی بر داعش» و «متوقف کردن داعش» تفاوت زیادی وجود دارد. بنابراین روسیه قصد ندارد داعش را متوقف کند بلکه خواهان نابودی این گروه تروریستی است. تاکنون هیچ اقدام و یا تلاش جدی از سوی ائتلاف ضد داعش برای نابودی این گروه ضد بشری انجامنشده است و تنها برای مدتزمان کوتاهی فعالیتهای آن را متوقف میکردند و در بسیاری از مناطق سوریه، ارتش سوریه به کمک ایران و حزبالله با تروریستها میجنگند که در بسیاری از موارد نیز موفق عمل کردند.
در پایان این گزارش آمده است، منطقه خاورمیانه برای روسیه دارای منافع حیاتی است. روسیه آماده هرگونه کمک به سوریه برای از بین بردن داعش است و امیدوار است کشورهای عربی به این نکته پی ببرند که جنگ در منطقه خاورمیانه است نه در آمریکا و داعش بزرگترین تهدید علیه ثبات و امنیت آنها است. هدف اصلی روسیه، فروریختن هژمونی آمریکا و تشکیل نظام نوین جهانی پر پایه توازن قدرت است.