مطالعات سیاسی و اقتصادی خاورمیانه

مطالعات سیاسی و  اقتصادی خاورمیانه

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت» در یادداشتی به قلم «یاسمین براون» روزنامه‌نگار انگلیسی نوشت که سعودی‌ها در تمامی سطوح زنجیره اقدامات تروریستی از برنامه‌ریزان تا تأمین کنندگان مالی، از کادر اصلی تا سربازان و از ایدئولوژیست‌ها تا هوراکشان فعال هستند.

این گزارش سپس نوشت که جدیدترین خطری که به تازگی به وجود آمده است، تکفیری‌های «داعش» هستند که جهان را متحیر کرده‌اند اما عربستان سعودی در ابتدای فهرست کشورهای خطرناک قرار دارد.

ایندیپندنت گزارش کرد که عربستان به صورت سیستماتیک شکل بیماری از اسلام خود را در سراسر جهان انتقال داده است و موجب برانگیختن نفرت می‌شود و برروی آن سرمایه‌گذاری می‌کند و این کشور در عین حال آزادی‌ و آرزوهای انسانی را نیز سرکوب می‌کند اما غرب در مقابل حاکمان سعودی سرتعظیم فرود می‌آورد.

هفته گذشته، عربستان سعودی به عنوان رئیس شورای حقوق بشر سازمان ملل منصوب شد که «مارک تونر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از این انتصاب را مورد استقبال قرار داد و گفت: «ما درباره نگرانی‌های حقوق بشر با آنها صحبت می‌کنیم. ما امیدواریم که این انتصاب موجب شود که عربستان بعنوان رئیس این شورا به مسئله حقوق بشر در سراسر جهان و درون مرزهای خود بپردازد.»

طبق این گزارش، مسئله تعجب برانگیز اینجا است. عربستان سعودی در هر دو روز یک نفر را اعدام می‌کند. هفته گذشته، 769 نفر از مسلمانان در مکه کشته شدند و در ابتدا، حاکمان سعودی کشته شدن این افراد را «مشیت الهی» نامیدند و سپس کشته‌ شدگان را مقصر اعلام کردند.

ایندیپندنت گزارش کرد، مکه زمانی نماد مکان سادگی و معنویت بود. امروز، سعودی‌های حریص مکان‌های تاریخی آن را تخریب کردند و آن را به «لاس وگاس» مملو از هتل‌ها، آسمان خراش‌ها و فروشگاههایی تبدیل کردند. فقرا دیگر بضاعت رفتن به مکه را ندارند.

این روزنامه انگلیسی با اشاره به این موارد نوشت، با اینحال، نفوذ مهلک سعودی‌ها با سرعت و آزادانه در حال گسترش است. «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان دستور ساخت 200 مسجد در آلمان را برای آوارگانی که به تازگی به این کشور رفته‌اند را صادر کرده است اما این در حالی است که هیچ پولی برای اسکان پناهجویان یا نیازهای اولیه آنها تخصیص نداده است اما برای مساجد وهابی هزینه‌های بیشمار کرده است.

این گزارش ادامه داد، چندین مدارس اسلامی نیز مکانی برای گسترش وهابیت است و هم‌اکنون به یک برند جهانی تبدیل شده‌اند و همه این مسائل قلب‌ها و ذهن‌ها را کوچک و بدگمان کرده است و مسلمانان را علیه مسلمانان شورانده است و مدرنیته را تضعیف کرده است.

یک نومحافظه‌کار فرانسوی در سال 2002 درباره عربستان گفت: «سعودی‌ها در تمامی سطوح زنجیره ترور از برنامه‌ریزان تا تأمین کنندگان مالی، از کادر اصلی تا سربازان و از ایدئولوژیست‌ها تا هوراکشان فعال هستند.»

ایندیپندنت ادامه داد با گذشت 14 سال از حادثه 11 سپتامبر 2001، سعودی‌ها تهاجمی‌تر شده‌اند و برای پیروزی در جنگ فرهنگ‌ها مصمم‌تر شده‌اند. آنها پول‌هایی را صرف سازمانها و عملیات‌های اسلامی می‌کنند و دکترین‌‌های تنبیه را تقویت می‌کنند و زنان و کودکان را منکوب می‌کنند و ارزش‌های لیبرال و دموکراسی را سرزنش می‌کنند. آنها یک کمپین ظالمانه بمباران یمن را که به کشته شدن هزاران غیرنظامی منجر شد را دنبال می‌کنند.

این روزنامه انگلیسی سپس به انفعال جهان غرب در مقابل اقدامات وحشیانه عربستان سعودی اشاره کرد و نوشت که هیچ‌گونه تحقیقات تلویزیونی درباره این رژیم صورت نگرفته است. رهبران ما از آنچه که سعودی‌ها انجام می‌دهند آگاه هستند اما هیچ اقدامی انجام نمی‌دهند.

ایندیپندنت در پایان نتیجه‌‌گیری کرد که افراط‌گرایی یک مشکل جدی است، مقامات غربی با عربستان سعودی که منبع شستشوی مغزی و عفونت است مقابله نمی‌کنند. آنها تنها به دلیل نفت و سودی که از فروش سلاح به دست می‌آورند، در مقابل عربستان بی تفاوت هستند. نویسنده مطلب در پایان نوشته است بزدلان سیاسی و سودجویان بی وجدان در واقع تهدید واقعی برای امنیت ملی، میهن پرستی و پیوستگی هستند.

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۴/۰۷/۰۶
عبدالکریم فیروزکلائی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی